Nem mindegy mit és mennyit eszünk edzés előtt, ugyanis úgy kell ennünk, hogy a legjobb eredményt tudjuk nyújtani az edzésen. Ez sokszor nem egyszerű! Ennél a témánál ami a legfontosabb, hogy úgy étkezzünk, hogy ne fájjon a hasunk se, mert ez könnyen az edzés rovására mehet.

A megfelelő étkezési szokás mindenkinél eltérő. Miközben néhányan szeretünk korán, éhgyomorra edzeni, másnál nem tud úgy elindulni a nap, hogy nem vitt be valamilyen tápanyagot a szervezetébe.

Ha napközben edzel, akkor mindenképp érdemes enned valamit előtte, de nem mindegy mit és mennyit. Nem szerencsés, ha túl sokat eszel, mert akkor „kajakómád lesz”, illetve a túl kevés sem jó, mert akkor enervált leszel és kevésbé tudsz majd jól teljesíteni.

Ezért hoztunk néhány példát, mit is érdemes edzés előtt enned, hogy elegendő tápanyagot vigyél be és jól menjen az edzés is:

 1. Zabkása
  A zabkása az alap reggelik egyike, ha edzésről van szó.
  2 órával edzés előtt fogyasztva, teljesen elnyomja az éhséged, és egy lassú energiaforrást biztosít.
  Rengeteg módon variálható, ez által változatos és megunhatatlan reggeli. Feldobhatod akár egy kanál fehérjeporral vagy egy kicsi mogyoróvajjal, különböző gyümölcsökkel, mindenhogy tökéletes, tápláló reggeli lesz.
 1. Rizs, csirke, zöldségek
  Egyik „sablonos” ételek közé tartozik, amit edzés előtt fogyasztunk, de meg van benne minden, ami egy jó edzéshez szükséges, ezért bátran ajánljuk fogyasztását edzés előtt 2-3 órával.
 1. Fehérjeszelet
  Ha kevés az időd edzés előtt, de enned kell valamit, a legjobb választás számodra a fehérjeszelet. Ha teheted, olyat fogyassz, amiben van némi extra szénhidrát is.
  Nagyjából egy órával edzés előtt fogyaszd el, hogy a legtöbb erőd legyen edzésen!
 1. Gyümölcs smoothie
  Rengeteg féle képen elkészíthetőek és variálhatóak, egy banánnal és zabbal kiváló energiaforrás lehet edzés közben. Javasolt ezt is minimum 40-60 perccel edzés előtt meginni.

Tudtad, hogy minden eshetőségre felkészültünk a Leier FIT-WELL Club Bistrojában? Akár edzés előtt, akár edzés után látogatsz el a Bistronkba, biztosan találsz magadnak valami finom és egészséges ételt/italt, ami a fejlődésedet szolgálja! :)

További bejegyzéseink:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elsőként értesülhetsz legújabb akcióinkról, szolgáltatásainkról.

Ismerkedj meg edzőinkkel!