Mindenki más és más céllal és fogadalommal vág bele akár egy diétába vagy egy teljesítményfokozásba, de mindennek az alapja hosszútávon az életmódváltás. Legyen szó súlycsökkentésről, izomtömegnövelésről, teljesítményfokozásról vagy akár csak az életminőség javításáról.

Az életmódváltásod akkor lesz sikeres, ha alaposan átgondolod az alábbi lépéseket. Így tudsz tudatosan hozzá látni a célok megvalósításához és látványos vagy sikeres eredményeket elérni.

A siker kulcsa a megvalósításban rejlik.

Az életmódváltás kulcs elemei pedig a következők:

 1. Tűzz ki hosszútávú és napi célokat is!
 • A mini célok motiválnak a fő célunk elérésében. A rendszeres rutin vagy szokás segít abban, hogy kvázi automatizáljuk az életünk bizonyos területeit.
 1. Rendszeres, mértéktartó étkezés, egészséges alapanyagokból!
 • Állítsd össze a célodnak megfelelő étrendet!
  Fő a változatosság! Ne feledd, nem csak csirkével és brokkolival lehet fogyni. Főzz változatosan és készíts minél több különleges, színes ételt.
 1. Maradj kalória deficitben!
 • Mi is az a kalória deficit?
  A súlynövekedés akkor következik be, ha több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit elégetünk.
  A fogyás megindulásához, tehát kevesebb kalóriát kell magunkhoz venni, mint amennyi a napiszükségletünk.
 1. Mozogj rendszeresen, eddz helyesen és figyelj a pulzustartományokra!
 • Ha teheted, térj át a gyaloglásra!
  Nem csak a gyakorlatokat kell pontosan, preventíven megtanulni, hanem tudnod kell, hogy nem ugorhatsz fejest az edzésbe!
  Ha nem edzettél, akkor kezdj átmozgató edzéssel!
  Edzések közben mindig figyeld a pulzusod! Akkor lesz hatásos az adott edzés, ha edzésednek és életkorodnak megfelelő pulzustartományban maradsz.
 1. Ha valami nélkül nem tudsz élni, illeszd be az étrendedbe!
 • Ha valami nélkül nem tudsz élni, pl: csokoládé, akkor nyugodtan ehetsz, csak illeszd be az étrendedbe úgy, hogy kalória deficitben maradj!
 1. Aludj eleget, regenerálódj!
 • Aludj eleget, mert a szervezet éjszaka regenerálódik!
  Vacsorára válasz könnyebb ételt, ami nem terheli meg a gyomrod! Este 22:00-kor legkésőbb feküdj le! Inkább olvass, mint tv-t nézz!
 1. Keresd meg a célodhoz szükséges táplálék-kiegészítőket!
 • Egy jó táplálék-kiegészítő nagyon sokat segíthet a célod elérésében, hiszen pótolja mindazokat a tápanyagokat, amelyeket a szilárd táplálkozás során nem tudsz megfelelő forrásból bevinni vagy nincs időd elkészíteni.
 1. Mindig tervezd el, mit kell venned a boltba, célirányos vásárlásra törekedj!
 • + mindig egyél előtte, éhesen nem megyünk vásárolni, így elkerüljük az össze-vissza káros élelmiszerek vásárlását, hogy minden, ami a szemünk elé tárul, azt megkívánjuk!

Amennyiben elhatároztad, hogy belevágsz és tudatosan szeretnél javítani az életminőségeden, akkor ne feledd: a Leier FIT-WELL Clubban minden szakmai segítség adott és garantált a motiváló közeg, csapat. Várunk szeretettel téged is!

További információkat rólunk a www.leierfitwell.hu weboldalon találsz.

További bejegyzéseink:

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elsőként értesülhetsz legújabb akcióinkról, szolgáltatásainkról.

Ismerkedj meg edzőinkkel!